26 februari 2018

Hans van Stel de nummer 2 op onze lijst stelt zich voor.

Mijn naam is Hans van Stel, sedert 2012 woonachtig aan de veerhaven in Kruiningen en nummer 2 op de kandidaat-lijst voor de PvdA in Reimerswaal. Ik ben geboren in Wemeldinge en -na mijn studie rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam- lange tijd woonachtig in Zuid-Holland. Mijn interesse in de politiek is al heel snel gewekt gedurende mijn dienstverband als jurist bij de provincie Zuid-Holland. Ik had toen al het idee: als ik iets wil betekenen voor de samenleving dan moet ik politiek actief worden. Omdat ik direct resultaat wilde zien van waar ik voor sta kan dat alleen in de gemeentelijke politiek. Immers de gemeente staat het dichts bij de burgers.

Het is mijn oprechte overtuiging dat alle mensen gelijke kansen moeten krijgen in onze gemeenschap. Het mag niet zo zijn dat mensen om reden waar zij niets aan kunnen doen, aan de zijlijn van onze samenleving komen te staan. Als gemeenteraadslid van Waddinxveen (mijn vorige woonplaats) namens de PvdA heb ik mij altijd ingezet voor de sociaal zwakkeren. Als u mij de kans geeft, zal ik dat ook doen in de gemeente Reimerswaal. In Waddinxveen heb ik ervoor kunnen zorgen dat destijds de gemeentelijke bezuinigingen op de sociale werkvoorziening (Promen) werd teruggedraaid. Mensen die, dikwijls vanwege een handicap geen reguliere baan konden krijgen, behielden zo zinvolle arbeid. In Reimerswaal zal ik mij o.a. inzetten voor het voorkomen van armoede en de beschikbaarheid van betaalbare woningen. Ook voor het behoud van alle sportvoorzieningen in de verschillende kernen zal ik mij inzetten. Ik denk hierbij aan alle vormen van sport welke plaatsvinden in onze gemeenten. Zo kunnen we er trots op zijn dat in de voetbal derde klassen zowel Yerseke, als Krabbendijke, afgetekend aan de kop staan. Ik vind het ook belangrijk dat er voldoende cultuuractiviteiten plaatsvinden. Immers cultuur is een belangrijke bron van beschaving. Reimerswaal kent in het ‘Podium Reimerswaal’ een unieke cultuurdrager in Zeeland. Deze mag niet verloren gaan! Om die reden dient de gemeentelijke subsidie weer op het oorspronkelijke niveau te worden teruggebracht. Met deze subsidie en andere inkomstenbronnen wordt Podium in de gelegenheid gesteld een breed cultuuraanbod aan te bieden voor alle groeperingen en leeftijdscategorieën in onze gemeente.

Naast de sociale-, sportieve- en culturele zaken, dient natuurlijk ook de Reimerswaalse infrastructuur op orde te zijn. Straten, fietspaden en groenvoorzieningen dienen goed onderhouden te zijn. Mensen dienen zich gemakkelijk te kunnen verplaatsen op de manier die zij willen. Dit vergt ook een adequate openbaar vervoerverbinding. Zowel per bus als met de trein naar ons station.