25 februari 2018

Marjolein Sinke nummer 3 op onze lijst stelt zich voor.

Delen=verbinden
Mijn naam is Marjolein Sinke, nummer 3 op de kandidaatslijst van de PvdA in Reimerswaal. Geboren en getogen in Yerseke, getrouwd met Jan en samen hebben we twee dochters, een zoon en inmiddels ook drie lieve kleinzoontjes. Sinds 2011 wonen we met veel plezier op het voormalige Veerplein in Kruiningen.
Een groot deel van mijn jeugd bracht ik spelend op de oesterputten van Yerseke door en in de zomer mochten we daar zelfs ook in zwemmen. De genegenheid voor dit stuk cultuur is mede hierdoor groot. Op zondagmiddag na het nieuws van 1 uur werden we tot stilte gemaand want zoals bij velen ging ook bij ons de radio aan en kwam Dhr. G.B.J. Hilterman aan het woord om “ de toestand in de wereld” aan het volk voor te leggen. Geïnteresseerd zijn in politiek was binnen ons gezin een vanzelfsprekendheid. Niet stemmen is voor mij nooit een optie geweest.

Vanaf mijn 12de ben ik als vrijwilliger betrokken bij de gym- en turnvereniging in Yerseke. Ik heb in Dordrecht een Sociaal Pedagogische opleiding gedaan. Naast de zorg en opvoeding van onze kinderen ben ik altijd maatschappelijk betrokken geweest. Sinds 18 jaar ben ik voorzitter van de gymvereniging en geef MbvO lessen in de gemeente Reimerswaal. Mensen motiveren gezond te leven is mijn passie. Het is daarom voor mij erg belangrijk dat er in alle kernen voldoende veilige ruimte is waar kinderen samen buiten kunnen spelen. Plaatsen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten zoals dorpshuizen en multifunctionele centra moeten we beschermen en waar mogelijk uitbreiden.

Mijn motivatie om te kiezen voor de PvdA is ontstaan toen ik mij realiseerde dat het veel uitmaakt waar je wieg heeft gestaan. Om voor iedereen kansen te bieden is een sterke overheid nodig. Lid zijn van een landelijke partij heeft vele voordelen t.o.v. een lokale partij. Als lid van een landelijke partij kunnen we ons netwerk en contacten gebruiken om problemen op te lossen die grensoverschrijdend zijn en dat is vaak het geval.

Bij onze Reimerswaalse PvdA fractie voel ik mij verbonden, we zijn een hecht team waarbij ieder zijn bijdrage mag leveren. Afgelopen jaren heb ik met veel plezier de Leergang Lokale Politiek en aansluitend de Masterclass LP van de PvdA gevolgd, ik heb daar veel partijgenoten leren kennen en ook werd voor mijzelf nogmaals bekrachtigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt.
We zien steeds groter wordende verschillen tussen rijk en arm, niet iedereen heeft een waardig bestaan. Macht, inkomen en kennis is niet eerlijk verdeeld. Dat het verenigingsleven en het zwembadbezoek voor iedereen, zowel jong als ouder, betaalbaar en bereikbaar wordt is heel belangrijk. Daar is onderlinge samenwerking, maar ook ondersteuning vanuit de gemeente onmisbaar. De Reimerswaalse PvdA fractie benadrukt ook het belang van milieu, natuur en cultuur!

Het is hard nodig dat inwoners van Reimerswaal worden geprikkeld om op een andere positievere manier naar lokale politiek te gaan kijken. Gemeentepolitiek moet voor iedereen toegankelijk worden, daarom is het goed de taal te spreken die elke inwoner begrijpt, zo worden de drempels weggenomen. Dorpsraden en sociale teams in elk dorp om deze belangrijke rol te helpen vervullen. We moeten vooral bij elkaar over de vloer durven komen!
Vier belangrijke woorden: verbindend, integer, resultaatgericht maar vooral aanspreekbaar.